Inloggen

Van arbeidsmigrant naar arbeidsmanager

Van arbeidsmigrant naar arbeidsmanager

 

In de afgelopen decennia zijn er vanuit veel landen arbeidsmigranten naar Nederland gekomen. Waar we eerst alleen Polen zagen zien we nu ook Bulgaren, Roemenen, Letten, Hongaren etc.

Al deze groepen kwamen naar Nederland om een beter leven te krijgen en werden ingezet op uitvoerend vlak  en productiefuncties, veelal door Uitzendbureaus.

Door de jaren heen zijn de verschillende bureaus zich meer en meer gaan richten op het optimaliseren van de aanwas van arbeidsmigranten en het zoeken naar nieuwe landen vanwaar nieuwe arbeidsmigranten naar Nederland gehaald konden worden.

 

Waar echter weinig of geen aandacht is besteed is de ontwikkeling van deze arbeidskrachten binnen en buiten hun werkomgeving. Men kwam binnen op een bepaalde functie en dat bleef dan zo in de tijd dat men in Nederland verbleef. Een enkeling heeft zich weten te ontwikkelen naar een hogere functie.

 

Deze situatie is in de huidige krappe arbeidsmarkt niet wenselijk. Want laten we hierdoor niet een gigantische ontwikkelcapaciteit van arbeidsmigranten liggen waar door de hoge snelheid van de ontwikkelingen behoefte aan is . Mensen met een uitstekende basis om een opleiding te volgen in Nederland die het hen mogelijk maakt om een beter te functioneren en het inlenende bedrijf helpt aan doorontwikkelde en waardevolle medewerkers.

Daarom biedt Meta Carrière medewerkers die een keuze willen maken voor een toekomst vol nieuwe ontwikkelingen de mogelijkheid om een studie te volgen naast hun werk en een officieel Nederlands diploma te behalen toegespitst op de branche waar ze in werkzaam zijn.

(Hiermee vergeten wij ook niet de bijdrage aan integratie van arbeidsmigranten)

 

Dus laten we samen de schouders er onder zetten in waar nodig onder andere in de logistiek, de Sierteelt, Horeca, vleesverwerkende industrie en ook de AGF   sector om deze belangrijke en waardevolle doelgroep op te leiden en zo de gaten op te vullen die er zijn ontstaan door de overvolle arbeidsmarkt.

 

Meta Carrière … Werk voor Iedereen

 

Geert van Geel
1120
10 December 2021
Share

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent
Meta Carriere gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.